• FlashFit

Amikor a hóhért akasztják

Amikor akasztják a hóhért, azaz miért jár egy elismert aerobic edző a FlashFitbe?

Mihályi Melinda aerobic edző kalandjai a FlashFit-ben Újabb ikonikus pécsi sportolót köszönthetünk a FlashFit E-Fit Stúdió vendégeként. Melindával arról beszélgettünk, hogy az igen aktív sportélete mellett miért és mire használja rendszeresen az FlashFit e-fit edzéseit.


Mihályi Melinda aerobic edző - FlashFit E-fit Stúdió Pécs
Mihályi Melinda aerobic edző - FlashFit E-fit Stúdió Pécs

- Kedves Melinda, mi vezetett hozzánk, hogy találtál ránk?

- Egy sportsérülésből lábadozva kerestem olyan mozgásformát, ami a regenerálódás időszakában is képes kellő izommunkát biztosítani az ízületeim terhelése nélkül. Az interneten keresgélve találkoztam a FlashFit facebook oldalával és itt olvastam részletesebben az EMS fitnesz hatásairól és előnyeiről. Bejelentkeztem, kipróbáltam és azóta már mondhatni be is illesztettem a programjaiba ezt az edzésformát.


- Köztudott, hogy Pécs egyik meghatározó aerobic edzője vagy és emellett még számos sportágat űzöl aktívan, vagy ismerkedsz velük. Milyen lényeges különbséget látsz a mozgásformák között? Minden mozgásforma jó és hasznos, ha azt a megfelelő gyakorisággal és intenzitással végezzük. Természetesen más és más területre vannak hatással, különbözőek az élettani hatásaik. A FlashFit E-fit szolgáltatásaival, az EMS fitnesz legmodernebb eszközeinek segítségével teljesen személyre szabva lehet a vendég céljait támogatni. Más és más programok, más módszerekkel levezényelt edzések az alakformálás, az erőnlét vagy állóképesség javítására vagy épp ahogy nálam is, más programot kapunk, ha a regenerálódás a cél. Az EMS fitnesz kapcsán még azt is kiemelném, hogy olyan mélyizmokat is szisztematikusan megdolgozhatunk vele, amiket a hagyományos edzésekkel igen nehezen vagy talán sehogy. Ja, és ne felejtsük el azt sem, ami miatt én is érkeztem, hogy hatékonyan használható a sportsérülésből való regenerálódás során, vagy abban az esetben, ha az izületeket kímélő, de mégis hatékony edzésformát keres valaki.


- Mennyire tartod fontosnak a személyre szabhatóságot?

- Nagyon fontosnak tartom, hogy mindenki olyan mozgásformát válasszon, ami hatékonyan illeszkedik az elérni kívánt céljaihoz. Más lehetőséget kínál egy csoportos óra, egy súlyzós, személyi edzés vagy épp az EMS fitnesz. Más és más célokra, más és más edzésforma alkalmazása a megoldás! Nem várhatunk egyazon folyamattól egyénenként merőben más eredményt! Ezért tartom én is fontosnak, hogy a céljainkhoz illeszkedő edzésmódszert, módszereket használjunk, különben könnyen elmaradhat a kívánt eredmény még akkor is, ha egyébként apait-anyait beleadunk.


- Jó pár ismerősünk megerősített minket abban, hogy Te még a csoportos aerobic óráidon is figyelsz az egyénekre, és az épp aktuális állapotukra, törekszel a lehetőségekhez képest leginkább az egyénre illeszteni a közös programot.


- Ennek örülök, ha ezt ők is így látják. Fontosnak tartom, hogy egyénre szabva a maximumot tudják magukból kihozni, de a csoportos órák igazi mozgatórugója a csoportdinamika. Amennyire lehet figyelek az egyedi kivitelezésekre, az egyéni reakciókra, de a csoportos óra, attól még csoportos óra marad ;).


- A regenerálódás után is maradsz ennél az edzésformánál is?

- Minden bizonnyal. Tetszik, megszerettem :). Nőként természetesen fontos, hogy foglalkozzak az alakommal és ez az edzésforma remekül illeszkedik a többi sporthoz, amit űzök. Megállja a helyét önálló edzésként is, de remekül passzol más sportok mellé is. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni >>

732 views0 comments