• FlashFit

Diéta és testmozgás összhangja

Jó hír, hogy a sikeres fogyás képlete már régóta ismert és igen egyszerű. A diéta lényege, hogy napi szinten kevesebb kalóriát kell magunkhoz venni, mint amennyit felhasználunk. Ezt a kalóriaminuszt a bevitt táplálék mennyiségének és összetételének ésszerű átalakításával, illetve a rendszeres mozgás beiktatásával érhetjük el. Legalább is, ha az egészslgünk megtartását is figyelembe akarjuk venni, Szervezetünk, a hiányzó energia pótlására a tartalékaihoz, vagyis az elraktározott zsírhoz fog nyúlni. Hasunk szépen leapad, derekunk karcsúsodni, csípőnk keskenyebb lesz, combjaink kecsesebbé válnak.

Fogyás alakformálás diéta Pécs FlashFit Efit Stúdió
Fogyás alakformálás diéta Pécs FlashFit Efit Stúdió

A kalóriahiányt a jól megválasztott mozgás mellett a helyesen összeállított diéta alkalmazásával érhetjük el. Melynek – ha hosszú távú étrendről van szó – a legfontosabb kritériuma, hogy biztosítsa szervezetünk számára az összes nélkülözhetetlen tápanyagot (szénhidrát, fehérje, zsír, vitamin és ásványi anyag), miközben olyan alacsony az energiatartalma, ami fogyást eredményez. Az esszenciális tápanyagok elégtelen bevitele hosszútávon megbetegedéshez vezethet, és a diéta hatékonyságát is csökkenti.

Adott továbbá egy bizonyos kalóriaérték, amely alá nem tanácsos csökkenteni a napi fogyasztást. Ez az alapanyagcsere érték azt a minimális kalóriamennyiséget jelöli, amire a szervezetnek nyugalomban szüksége van ahhoz, az alapvető életfunkciókat fenntartsa.

Egyáltalán nem mindegy, hogy a fehérje – szénhidrát - zsír milyen mennyiségben és egymáshoz képest milyen arányban van jelen a diétás étrendünkben. Mivel ez függ a leadni kívánt súly mennyiségétől, az életkortól, a nemtől és bizonyos egyéni jellemzőktől, nem lehet egy általános, mindenkire érvényes formulát megadni.


Diéta, okosan A diéta összeállítását a legjobb, ha szakemberre (orvos, dietetikus, személyi edző) bízzuk. Ebben a témában hamarosan igazi örömhírrel szolgálhatunk számodra :)


Addig is kérj díjmentes próbaedzés időpontot itt >>

69 views0 comments